“We moeten digitaal!” Een veel gehoorde uitspraak en ja, wij vinden dat natuurlijk ook. Voor succesvolle digitale stappen geloven wij in het opstellen van online doelen, die beschrijven waar je heen wilt. Maar hoe kom je daar? Om vast te stellen welke stappen je moet zetten moet je eerst weten hoe de huidige situatie is en waar je momenteel staat.

Waarom is een goede digitale strategie zo belangrijk?

Om je digitale activiteiten echt succesvol te laten zijn moet je heldere definities en keuzes maken. De volgende stap zetten op online gebied doe je om bepaalde redenen die je allereerst vastlegt: je doelen. Omdat de mogelijkheden om je als bedrijf te positioneren in deze digitale wereld eindeloos zijn, is het belangrijk om met een strategisch plan een basis neer te leggen voor je dagelijkse online activiteiten.

Wij begeleiden bedrijven bij het opstellen van deze digitale strategie en het doorlopen van de juiste stappen om tot een goed strategisch plan te komen.

 

Neem contact op

Wat is er voor nodig?

De eerste stap bij het bepalen van de digitale strategie is het formuleren van doelstellingen en het bepalen van KPI’s. Wij houden niet van lange, nietszeggende documenten, waarvan de helft nooit meer gelezen wordt. Interessanter is om één helder overzicht op te stellen waarin alle belangrijkste strategische beslissingen bij elkaar staan. Daarom maken wij gebruik van het OGSM model, ook wel strategie op 1 A4 genoemd. Hierin staan de Objective, Goals, Strategies en Measures van jouw bedrijf. Dit document maakt in één oogopslag (1 A4) duidelijk waar jouw digitale strategie voor staat. Helder voor jouw, je collega’s en ons!

Aan de basis van een goede digitale / online strategie liggen een aantal intensieve workshops ten grondslag, waarmee het team samen met de klant het OGSM model verder gaat uitwerken. We zullen bij elkaar komen voor een KPI workshop, Customer Journey en Persona workshop. Hiermee zorgen we ervoor dat ze digitale strategie aansluit bij uw klanten en uw klantreis.

Geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met jouw digitale strategie en het volgen van één of meerdere workshops of het opstellen van een marketingplan? Wij denken graag met je mee! Neem contact op met digitaal strateeg Henry Klerks voor meer informatie.

 

Bijpassende oplossingen

voor digitale strategie

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation