Persona workshop

Wij maken websites voor jouw bezoekers. Om daartoe in staat te zijn moeten we natuurlijk wel weten wie jouw bezoekers zijn. Daarover denken we na in onze persona workshop. In de persona workshop analyseren we samen met jouw de doelgroep van je website en definiëren de bijbehorende persona’s. Natuurlijk houden we deze ontwikkelde persona’s gedurende het proces altijd in gedachten, voor hen maken we immers het platform.

€1500 vanaf
Wat is een persona?

Binnen een organisatie zijn vaak veel gegevens bekend over de doelgroep. Tijd om er wat nuttigs mee te doen! Jouw doelgroep is onder te verdelen in verschillende klantgroepen. Elke klantgroep wordt vertegenwoordigd door een persona. Persona’s moet je ontdekken. Dit doe je door je te verdiepen in je klant. Wat doen ze? Wie zijn ze? Hoe gaan ze met het product of de dienst om? Wat willen ze graag verbeterd zien? Persona’s zijn op maat gemaakt klantprofielen met een gezicht en een identiteit en brengen daarmee de ‘factor mens’ terug in het proces.

Hoe creëren wij persona’s?

Om de doelgroep goed in beeld te krijgen, zal er gestart worden met een brainstormsessie. Tijdens deze sessie zullen op basis van data over de doelgroep en het klantgedrag persona’s worden gecreëerd. Naast de huidige kennis, worden ook marktonderzoeken, gebruikersonderzoeken, verkoopcijfers gebruikt om tot een persona te komen. Het doel van de sessie is om vanuit veel ideeën en kennis, de verschillende websitebezoekers te segmenteren. Ieder segment krijgt één persona.

Wat heb ik aan deze persona’s?

In plaats van ‘een gebruiker’, heb je nu ‘echt’ een persoon gemaakt. Hierdoor kan iedereen die deelneemt aan het project een betere voorstelling maken van onze eindgebruikers. Persona’s helpen de wensen en problemen van klanten beter te begrijpen met als resultaat een hogere klanttevredenheid. De persona’s zijn daarnaast een prima startpunt voor de Customer Journey workshop.

Bijpassende Producten

Andere met dezelfde vraag kozen ook
Terug naar boven

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation