Affiliate marketing

Affiliate Marketing kan een belangrijk onderdeel zijn van de (online) marketing mix. Vooral binnen branches als reizen, kleding, telefoons de financiële sector wordt affiliate marketing vaak gebruikt. Toch zijn er nog veel bedrijven die hier geen gebruik van maken omdat ze er niet echt bekend mee zijn.

€920 vanaf
Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing is een samenwerking tussen adverteerders en ‘publishers’ (affiliates). Deze publishers tonen advertenties voor de adverteerder op hun website (of in hun nieuwsbrieven). De bedoeling is natuurlijk dat bezoekers via zo’n advertentie bij de adverteerder terecht komen en converteren. In ruil daarvoor ontvangen de publishers dan een beloning.

Waarom Affiliate Marketing?

Wil je meer verkopen of meer leads binnen halen? Dan kunnen affiliates je hier prima bij helpen. Met een affiliate netwerk kun je namelijk je bereik enorm vergroten. Bovendien betaal je alleen per resultaat het bedrag dat je vantevoren zelf bepaalt, dus No Cure, No Pay!

Kosten Affiliate Marketing

De commissie die de publishers ontvangen zijn vaak een vergoeding per klik (PPC), lead (PPL) of verkoop (PPS). Bij webshops is de commissie vaak een percentage van de omzet. Gemiddeld is dit 10%, maar dit is uiteraard sterk afhankelijk van het type product. En uiteraard bepaal je als adverteerder altijd zelf welke commissie je wilt betalen.

Affiliate netwerk

Om affiliate marketing effectief in te zetten kun je het beste gebruik maken van een affiliate netwerk als tussenpersoon. Bekende affiliate netwerken zijn TradeTracker, Daisycon en Zanox. Deze partijen hebben een groot netwerk van websites waardoor je snel een groot bereik krijgt. Ook regelen zij de volledige afhandeling van de betalingen.

Om succesvol te zijn met affiliate marketing moet je een aantrekkelijke vergoeding bieden, transacties op tijd goed- of afkeuren, voldoende promotiemateriaal bieden en eventueel incentives inzetten om je affiliate programma een boost te geven. Heb je hulp of advies nodig? Wij helpen je graag verder!

Bijpassende Producten

Andere met dezelfde vraag kozen ook
Terug naar boven

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation