Linkbuilding? Dat is toch iets van vroeger? Die trucjes werken echt niet meer.. Ja en nee. Het klopt dat de platte vorm van linkbuilding die vroeger veel werd toegepast niet meer werkt. Bijvoorbeeld je website bij zoveel mogelijk startpagina’s aanmelden. Of links uitwisselen met allerlei andere (niet-relevante) websites. Alles om in korte tijd maar zo veel mogelijk backlinks te krijgen, soms zelfs duizenden links in een week tijd tegen betaling.

€460 vanaf

Dat deze ‘black hat’ SEO technieken niet meer werken is duidelijk. En er zijn bovendien voorbeelden van websites zonder een uitgebreid linkprofiel die toch op de eerste pagina van Google staan. Maar over het algemeen vormen backlinks nog steeds een belangrijke factor voor zoekmachines om de ranking van websites te bepalen binnen de resultaten.

De focus is tegenwoordig echter verschoven van kwantiteit naar kwaliteit. En tot op heden blijken inkomende links van relevante websites die veel autoriteit hebben nog steeds een grote impact te hebben, mits ze wel ‘natuurlijk’ zijn. Want als Google merkt dat je veel verdachte links hebt kun je zomaar ineens afgestraft worden voor deze backlink spam met een ‘Google Penalty’.

Maar: voordat je met linkbuilding begint moet je er allereerst voor zorgen dat je content hebt die het waard is om op de eerste pagina van Google te staan. Vervolgens kun je deze content gaan promoten en pas echt beginnen met linkbuilden.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het opzetten van een goede ‘white hat’ linkbuilding strategie? Wij helpen je graag verder!

Bijpassende Producten

Andere met dezelfde vraag kozen ook
Terug naar boven

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation