Google Analytics

Google Analytics is tegenwoordig de standaard voor het bijhouden van website statistieken. Er worden soms nog wel eens alternatieven gebruikt zoals Piwik of Omniture, maar Google Analytics is toch veruit het meest gebruikte programma. De data die hierin verzameld wordt staat aan de basis van de website en veel online marketing activiteiten.

€800 vanaf
Waarom Google Analytics?

Google Analytics is een goede analyse tool die makkelijk te installeren is. Ook de interface is erg gebruiksvriendelijk en iedere rapportage tool heeft standaard wel een koppeling met Google Analytics. Daarnaast is Google Analytics ook heel makkelijk te koppelen aan andere Google producten zoals Google Adwords en Search Console.

Google Analytics instellen

Het is vaak vrij eenvoudig om een standaard installatie van Google Analytics uit te voeren, waarmee alle paginaweergaves bijgehouden worden. Dit geeft vaak al veel waardevolle informatie over het gedrag van de bezoeker op de website.

Daarnaast moeten er echter ook doelen ingesteld worden en filters (om je eigen bezoeken bijvoorbeeld uit te sluiten). Ook kun je via events (gebeurtenissen) allerlei interactie meten binnen pagina’s, bijvoorbeeld hoeveel mensen een video afspelen of een PDF downloaden. En als u een webshop heeft wil je uiteraard ook precies weten welke producten er gekocht worden.

Heb je hulp nodig bij de installatie of wil je het implementatietraject van Google Analytics liever uit handen geven? Als Google Analytics Certified Partner hebben wij al vele Google Analytics implementaties verricht en kunnen we jou verder op weg helpen.

Training Google Analytics

Wil je liever zelf aan de slag met Google Analytics? Lighthouse verzorgt diverse trainingen waarin we jouw organisatie stap voor stap op weg helpen. Je leert in deze trainingen de belangrijkste analyses en rapportages te maken. Ook gevorderden die meer uit Google Analytics willen halen kunnen bij ons terecht om nog meer kennis en inzicht te krijgen in de wondere wereld van web-analytics.

Bijpassende Producten

Andere met dezelfde vraag kozen ook
Terug naar boven

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation