Je website laten bekijken door de ogen van de gebruikers? De oplossing hiervoor is een gebruikersonderzoek met eye-tracking. Met eyetracking kunnen de fixaties en het kijkpad van proefpersonen worden vastgelegd voordat ze geklikt hebben. We kunnen zo achterhalen of de gebruiker naar de belangrijkste aspecten op jouw website kijkt. Weet de gebruiker de belangrijkste functionaliteiten te vinden, zoals een contactformulier of bestelpagina? Met eyetracking gaat er een wereld voor je open bij het effectief optimaliseren van een website.

€5000
Tobbi eyetracking optimaliseert

Om een eyetracking gebruikersonderzoek uit te voeren is er speciale apparatuur en software vereist. Wij werken met Tobbi. Dit is een speciaal beeldscherm dat de oogbewegingen kan registreren zonder dat de proefpersonen dit door hebben. Een eyetracking onderzoek kan zowel in ons usability lab als op locatie bij de klant worden uitgevoerd. Tijdens het eyetracking onderzoek laten we proefpersonen jouw website testen waarbij we hen specifieke opdrachten geven. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn om een bepaalde pagina te vinden, een proces te doorlopen of specifieke informatie te zoeken. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten kunnen we alle oogbewegingen nauwlettend analyseren en zien we precies of ze naar de belangrijkste onderdelen kijken waar ze uiteindelijk actie moeten ondernemen.

Waarom werkt eye-tracking?

Met een eyetracking onderzoek kunnen we uitgebreid inzicht krijgen in hoe de uiteindelijke gebruikers jouw website gebruiken. Van elke proefpersoon wordt een filmpje en heatmap gemaakt waarop je kan zien hoe de oogbewegingen over het scherm zijn gegaan en naar welke elementen gebruikers kijken. Deze inzichten in combinatie met een expert review levert zeer concrete verbeterpunten op voor de gebruiksvriendelijkheid van de website, en dit zal weer leiden tot meer conversies.

Denk je dat jouw website nog flink verbeterd kan worden? Als jij het design er goed uit vind zien wil dat nog niet zeggen dat de gebruiker het ook snapt. Met een eyetracking onderzoek kun je jouw website analyseren door andermans ogen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bijpassende Producten

Andere met dezelfde vraag kozen ook
Terug naar boven

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation