Remote usability testing

Lighthouse houdt van korte, snelle slagen maken wanneer mogelijk. Remote usability testing is één van de methodieken die dit mogelijk maakt. Met behulp van remote usability testing zijn we in staat om binnen een paar uur feedback van potentiële eindgebruikers te vragen. Deze feedback is essentieel om te toetsen of de strategie van je platform ook daadwerkelijk begrepen wordt door je klant. Direct conversie verhogend!

€1750
Waarom moet ik remote usability testing inzetten?

Remote usability testing is een optimaal middel om tijdens de ontwikkeling van een nieuwe website in te zetten. In een zeer korte tijd verzamel je feedback van (potentiële) eindgebruikers. Het voordeel van deze methodiek is dat de feedback direct meegenomen kan worden in het ontwikkelproces. Essentieel om live te kunnen gaan met een succesvolle website of webshop.

Wanneer de tijd of het budget het even niet toelaat om een uitgebreid gebruikersonderzoek uit te voeren, biedt remote usability testing een uitkomst.

Hoe gaat remote usability testing in zijn werk?

Remote usability testing wordt uitgevoerd met een geselecteerd bestand van minimaal 50 participanten. Deze minimale eis is benodigd om een representatieve respons te krijgen. Wij kunnen voor u deze respondenten selecteren, maar u heeft ook de mogelijkheid om ons respondenten aan te leveren. Bij remote usability testing worden participanten uitgenodigd om via een online tool deel te nemen aan de test. Respondenten kunnen dus op ieder moment van de dag de test uitvoeren.

Bij remote usability testing testen we meestal interaction designs of visual designs en vragen we de participanten vragen als “Stel u bent op zoek naar …, waar zou klikken om…” of “Welk element valt u het meeste op?”. Met behulp van deze vragen achterhalen we of de bedachte interactie en gebruikte elementen in designs helder en begrijpelijk zijn.

Wat levert remote usability testing op?

Met behulp van remote usability testing verzamel je in een vroeg stadium van een ontwikkelproces en op een snelle manier zeer bruikbare gebruikersfeedback om je website of webshop te optimaliseren. Essentieel om niet tegen zaken op te lopen wat later drempels zullen vormen voor de bezoekers van je website of webshop.

Meer weten over wat remote usability testing voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met één van de UX of usability specialisten.

Bijpassende Producten

Andere met dezelfde vraag kozen ook
Terug naar boven

Rotterdam

Den Bosch

mautic is open source marketing automation